sep

Jonge Hot Shots

Posted by in Column with 0 comments.

Het was weer raak op Inspiration Shot nummer 15. Er stonden studenten op het podium die lieten zien hoe mooi onderwijs kan zijn als je ze de kans geeft om hun ideeën in de wereld te brengen. Ralph Geerts vertelde over zijn soepfabriek waarmee hij kinderen bewust maakt van gezond eten en Julia van Montfort ontdekte dat je met collega’s veel verder komt waardoor ze de app Collega voor een Dag aan het ontwikkelen is.

Tijdens de Inspiration Shot minuutjes kwamen er nog een paar voorbij. Een jongen die tien dagen mediteerde en daar behoorlijk gefrustreerd over zichzelf was geraakt. Maar ook Tom de Vreugd die net als veel studenten een hekel had aan reflecteren; vooral aan de manier waarop. Hij bedacht een nieuwe techniek: Spiegelweb, waarmee hij andere studenten en leerlingen gaat helpen.

Dit laat weer eens zien dat we zoveel kunnen leren van een nieuwe generatie die opstaat om de wereld te veranderen. Niet pas na het onderwijs maar tegelijkertijd. Alsof het echte leven al tijdens het onderwijs begint. De twee jonge ondernemers  hierboven beschreven komen voort uit de Innovatieklas van de HAS Hogeschool in Den Bosch. Voor iedereen die meer wilt weten over hoe je jonge hot shots kunt laten opbloeien, moet echt eens koffie drinken met Evert-Jan Ulrich. Hij kan je nog een dozijn mooie verhalen over innovaties vertellen die zijn studenten aan het ontwikkelen zijn.

Jelle Schoemaker

There are no comments so far

Leave a Comment

we zullen je email niet gebruiken om te spammen.

Don't worry. We never use your email for spam.

Close