Over Inspirationshot 19 tekst en beeld

Inspiration Shot nr. 19 

Na de eerste spreker volgt een verrassing: er zit een popkoor in de zaal dat begint met zingen en verdeeld in het publiek zit, erg leuk en sprankelend. Popkoor Trent zorgt tussen de sprekers door voor leuke afwisselende liedjes, bedankt Trend voor jullie bijdrage deze avond! 

 

 

Jan van de Veerdonk

De avond begint met Jan van de Veerdonk. Jan heeft 32 jaar een bouwbedrijf gehad, wat helaas door de crisis flink geminimaliseerd is. Plots ontstond er ruimte voor iets nieuws! Dus heeft Jan zijn bedrijf in de Thiemeloods in Bottendaal deels omgebouwd tot podium. Jan vertelt over de energie die je krijgt door iets nieuws op te zetten. Hij gebruikt deze gelegenheid om een oproep te doen; het podium in de Thiemeloods mag gevuld worden! Bijvoorbeeld met helpers voor het International Fair Food Festival dat er aankomt. Voor meer info kijk op www.thiemeloods.nl

Marcel en Joyce

De volgende sprekers zijn het duo Marcel en Joyce. Marcel stond eerder op het podium bij Inspiration Shot, waar hij destijds vertelde over zijn gehandicapte dochter. Daar is het boek Het Kantelalfabet uitgekomen, over de lange weg die nog afgelegd moet worden om mensen met een lichamelijke beperking te kunnen laten functioneren in onze maatschappij. Joyce heeft een lichamelijke beperking en zij vertelt waar ze allemaal tegenaan loopt in het dagelijks leven, zoals uitgaan in de stad. Daarom heeft zij samen met 10 andere jongeren de beweging ‘Wij staan op’ opgericht. Ze pleit ervoor dat iedereen moet kunnen participeren in de maatschappij en dat er bewustwording komt. Want zoals ze zelf zegt: ‘Ik héb een handicap, ik bén het niet.’
Kijk ook op: www.wijstaanop.nl

 

Dalila

Onze volgende bijzondere gast is Dalila. Zij begint haar opmerkelijke verhaal met haar eigen ontworpen rouwkaart. Toen een vriend van haar overleed, ging ze nadenken over haar eigen uitvaart en hoe mensen over haar denken. Zoals ze het zelf beschrijft: “ hetgeen wat jij het meeste mist, is jouw grootste talent”. In de wet is geregeld dat je familie je uitvaart regelt, Dalila wilde echter graag dat haar vrienden haar uitvaart zouden regelen, dit kon ze echter niet in de wet laten vastleggen. Onder andere om deze reden heeft ze het project www.stilleven.nl opgericht, een platform voor vragen over uitvaarten en zaken die daarbij komen kijken.

Diana van Rijn

We vervolgen de avond met Diana van Rijn, die door haar eigen moeder geïnspireerd is. Haar moeder kon niet meer geholpen worden en is overleden aan een overwicht gerelateerde ziekte. 
Dit opende bij Diana haar ogen: ze wilde niet eindigen zoals haar moeder, het was tijd voor verandering. “I want to break free”  van Freddy Mercury was nog nooit zo van toepassing op haar geweest en ze gooide het roer om. Ze nam de regie over haar eigen leven, verhuisde naar Nijmegen en ging weer studeren. Nu helpt en ondersteunt ze andere mensen met afslanken door haar eigen expertise in te zetten.

Damiaan

We eindigen deze mooie avond met Damiaan, die vertelt over een nieuwe pelgrimsroute en wel rondom Nijmegen. Hij heeft de pelgrimage in een moderner jasje gestoken. 11 gemeentes doen mee en de route beslaat zo’n 136 km. In de nationale vredesweek wordt er een kaars aangestoken, ook in de pelgrimsroute rondom Nijmegen zal dit gebeuren in de vorm van een koperen mijnwerkerslamp. Er worden voor de vredesweek nog vlamdragers gezocht, voor routes variërend van 3 tot 8 km. Want zoals Damiaan het zo mooi verwoordt: “vrede verbindt”.

 

 

 

 

 

bewegend beeld Trent met ‘Happy’

 

Close